2 noiembrie 2022
08.11.2022 – Perseverența și disciplina în practica tantrică

SESIUNE PRACTICĂ – 8 noiembrie 2022 , ora 18:00 – 20:00

Între orele 19:30 – 20:00 sesiune în direct de întrebări și răspunsuri!

Semeni un gând și culegi o acțiune; semeni o acțiune și culegi un obicei; semeni un obicei și culegi un caracter; semeni un caracter și culegi un destin.ˮ

Trăim în era informației și a vitezei, în care toată lumea se grăbește” și în care toată lumea vrea să realizeze ceva repede și ușor”. Uneori devii repede motivat ca să realizezi ceva, dar este mai dificil să îți mobilizezi forțele, să aloci timp și să realizezi până la capăt ceea ce ți-ai propus. Suntem influențați enorm de mediul social, de mass-media, de familie și de prieteni și această influență de multe ori ne deturnează de la împlinirea unor scopuri benefice, transformatoare.  Uneori problemele pe care le avem par atât de mari încât de multe ori ne vine să renunțăm la a le rezolva! 

Tocmai de aceea perseverența, și alături de ea disciplina, sunt calități foarte necesare pentru omul modern, dar mai ales pentru aspirantul spiritual din zilele noastre.

Autodisciplina dublată de perseverență face ca scopul inițial propus să fie atins. Ea ne conferă capacitatea de a depăși greutățile și testele ce apar în viață și pe calea spirituală, indiferent dacă ele sunt fizice, emoționale, intelectuale sau psiho-emoționale. 

Pe calea tantrică, la fel ca pe orice cale spirituală autentică, disciplina interioara, lucrul sistematic și continuitatea practicii sunt ajutoarele noastre pentru a obține o transformare autentică (se repeta cale). Perseverența, disciplina și tenacitatea sunt armele de luptă împotriva inerției, a consumatorismului, împotriva tendințelor către confort, tendințe care ne orientează către superficialitate și care ne slăbesc sănătatea și puterea.

Toate eforturile spirituale sunt încununate de succes dacă sunt făcute în mod sistematic, cu perseverență, fiind disciplinaţi în practică, realizându-le cu detaşare şi cu abandon în faţa voinţei dumnezeieşti. Ele purifică și întăresc trupul și psihicul. Salturile spirituale survin prin acumulări cantitative şi sunt direct proporţionale cu eforturile şi sacrificiile realizate.

Vă invităm să facem împreună câțiva primi pași pe calea tantrică spre a ne deschide către perseverență și disciplină interioară în cadrul sesiunii practice din data de 8 noiembrie 2022, susținută de Daphnia Orjanu și Eolia Ghiocel, instructoare de tantra acreditate de Federația Internațională de Yoga și Meditație Atman.

Vă așteptăm cu drag!

Shares