19 iunie 2022
22.06.2022 – Umorul stenic și Practica Tantra

UMORUL STENIC PE CALEA TANTRICĂ

Motto: “Umorul este uleiul din lampa vieţii noastre.” (proverb olandez)

“Umorul este cel mai bun colac de salvare în timp ce te afli dus de curentul vieţii.” (Wilhelm Raabe)

Este binecunoscut faptul că un copil râde cam de 300 de ori pe zi, iar un adult doar de 15 ori pe zi, în medie. Nu numai că adulţii râd de 20 de ori mai puţin decât copii, dar conform psihologului german Michael Titze, timpul consacrat acestei activităţi complet binefăcătoare şi profund salutare a scăzut de la 18 minute la 6 minute pe zi, în ultimii 50 de ani. 

Simţim pe propria piele cum umorul ne scoate din impas, ne dă energie, poftă de viaţă, chiar un somn mai odihnitor. Conștient sau fără premeditare, căutăm compania oamenilor care au simțul umorului, a celor care ne molipsesc cu veselia lor. Succesul umorului la televizor, viralitatea lui pe internet, amploarea spectacolelor de tip stand-up comedy pot fi explicate prin prisma necesității de a ne elibera de stresuri și tensiuni prin râs, recăpătându-ne astfel echilibrul și coneziunea cu noi înșine și cu lumea înconjurătoare.

Studiile ştiinţifice în această direcţie sunt încă rare, dar deja se ştie că râsul ne întăreşte considerabil sistemul imunitar şi combate pe o cale perfect naturală durerea.

S-a demonstrat într-adevăr că, la nivel celular şi chiar molecular, râsul constituie un tainic “stres binefăcător” (sau altfel spus eustres) care întăreşte considerabil sistemul imunitar al organismului, reducând în scurt timp nivelul hormonilor de stres şi, totodată, are o mulţime de efecte preventive şi cicatrizante. În plus, nu numai că râsul acţionează intens şi profund asupra moralului şi a hormonilor stresului, dar în acelaşi timp el influenţează secreţia masivă şi armonioasă de serotonină, de unde apare şi efectul său profund benefic asupra durerilor cronice, a anxietăţii, a deprimării şi a insomniei.

În momentul în care rezonăm cu energia Umorului dumnezeiesc, în universul nostru lăuntric se manifestă o stare debordantă de veselie, de forță lăuntrică benefică, dumnezeiască ce ne face să ne depășim cu usurință limitele umane obișnuite și să ne transcendem egoul, iar aceasta se va răsfrânge și asupra celorlalți. Umorul este molipsitor, și mai mult decât atât, atunci când râdem împreună cu ceilalți se creează un câmp subtil contaminant în care râsul se declanșează ca prin farmec și ne conectează sufletele. 

Câteva dintre efectele pe care umorul stenic le produce în universul nostru lăuntric sunt: alchimizarea emoțiilor inferioare, îmbunătățirea și armonizarea relațiilor cu ceilalți, dar și cu noi înșine, stare de expansiune a conștiinței, stare de libertate, exaltare euforică, stare de împlinire lăuntrică, stare de relaxare prin deblocarea energiilor în ființă, transformare spirituală accelerată, transcenderea rapidă a egoului, centrarea în ființa noastră profundă prin conectarea la lumina noastră interioară, curaj, stare de copil al lui Dumnezeu. Percepem integrarea în armonia dumnezeiască și în voia lui Dumnezeu, ne simțim îmbrățișați de Dumnezeu, ușurința de a ne branșa la Energiile subtile sublime, nesfârșite și gratuite ale Atributelor Dumnezeiești și captarea lor în aură. 

Vă invităm cu mult umor și veselie, miercuri 22 iunie 2022, între orele 18-20 la sesiunea online, pentru a afla şi practica împreună cu instructoarele Cynthia Mihai şi Dominela Gyman, diferite metode tantrice de trezire şi amplificare a stării de umor stenic și cum putem face din râs un instrument ajutător evoluției noastre spirituale pe calea tantrică.

Accesul online la acest eveniment se realizează via ZOOM, prin urmatorul link:

https://us02web.zoom.us/j/81770696500?pwd=OXcxWW4zVkZLQWUrU2pwdnh1QXBtUT09

Meeting ID: 817 7069 6500

Passcode: 749896

Shares