Acasa » Blog » Evenimente București » 23.07.2022 – REGENERAREA PRIN PRACTICA TANTRA
23.07.2022 – REGENERAREA PRIN PRACTICA TANTRA

Sesiune practică gratuită

REGENERAREA PRIN PRACTICA TANTRA

23 iulie 2022, orele 10.00-12.00 

București – str. Grigore Manolescu 7A, etaj 3

Instructor Bogdan Nițu 

Exista oare elixiruri ale tinereții veșnice, există remedii reîntineritoare? Ei bine, istoria spune că da! Întelepții din vechile timpuri considerau bătrânețea ca fiind o boală, iar a te menține tânăr până la vârste  înaintate, având un trup armonios și sănătos, era considerat firesc.

Cu toții știm că orice leziune pe care o avem pe piele, de exemplu, suferă un proces natural de vindecare, pielea se cicatrizează, revenind în timp la o stare de echilibru. Astfel, procesul de regenerare al trupului în general sau a diferitelor organe ale sale, este unul natural, care se produce de la sine atunci când suntem în armonie și echilibru deplin cu natura înconjurătoare, interioară și exterioară. Acest proces natural de regenerare și de reîntinerire poate fi stimulat de administrarea anumitor remedii naturale, plante medicinale, exerciții vindecatoare, tehnici de purificare,  precum si de abordarea unui stil de viață sănătos și a unei alimentații potrivite.

Medicina naturală și în particular medicina  ayurveda, dar și Tantra și Yoga, cunosc de mii de ani o mulțime de remedii menite  să ajute  trupul  să funcționeze la parametrii optimi, să se debaraseze de tot ceea ce este nefolositor  și  să se regenereze în mod natural. Exista chiar o ramură specifică a medicinii ayurveda care se ocupa de regenerare și reîntinerire, cunoscută sub numele de  Rasayana (rasa în limba sanscrită înseamnând „suc”, „esență”). Tantra conlucrează din vechime cu Ayurveda făcând limpede faptul că o regenerare cât mai completă a trupului fizic nu poate fi realizată decât în condițiile unei continențe amoroase cât mai bine și temeinic realizate.

Dintre efectele benefice ale terapiei Rasayana, conform  textelor clasice ayurvedice și tantrice, enumerăm: scăderea proceselor de îmbătranire, creșterea longevității, creșterea rezistenței naturale la infecții și inflamații, reglarea balanței dintre anabolism și catabolism în organism, menținerea unui foc subtil pur și puternic și al unui metabolism ager s.a. Plantele folosite în ayurveda pentru regenerare și reîntinerire, sunt alese cu grijă și recoltate din zone necontaminate, pentru a avea un efect maxim. (Gingo Biloba, Amalaki, Ashwaganda, Bala etc)

Și cercetătorii moderni au ajuns la concluzia că există remedii care au rolul de a stimula regenerarea celulară și de a îndepărta produșii toxici din organism. (afine, sâmburi de struguri etc). Aceste remedii sunt numite antioxidante si ele stau la baza tratamentelor anti-îmbatranire din occident. 

Tantra, la rândul ei, ne dezvăluie generos taina continenței amoroase și ne oferă cunoașterea unei game largi de asane, tehnici și metode care contribuie din belșug la regenerarea și funcționarea optimă a trupului omenesc, care este  astfel folosit ca un instrument prețios și un templu sacru al spiritului ce trebuie menținut în cele mai bune condiții de funcționare.Sesiunea va fi realizată de instructor Tantra Yoga Ezoterică Nițu Bogdan, acreditat de către Federația Internațională de Yoga și Meditație – Atman.

Vă așteptăm cu drag!

Shares