28 iunie 2022
29.06.2022 – Amplificarea plăcerii rafinate prin antrenamentul tantric

SESIUNE PRACTICĂ – MIERCURI, 29 IUNIE 2022, ora 18:00-20:00

Între orele 19:30-20:00-sesiune în direct de întrebări și răspunsuri!

Ce este placerea și la ce ne ajută conștientizarea și amplificarea stărilor de plăcere elevată?

Plăcerea este o trăire emoțională resimțită ca o senzație de dilatare, urmată de o stare de relaxare.

Dacă privim cu atenție în jurul nostrum, constatăm că fiecare epocă are plăcerile ei, starea ei predominantă de spirit și moravurile care îi sunt în mod evident specifice.

Principiile morale aşa-zis „sănătoase“ ale societăţii de azi impun o educaţie care riscă să facă mai mult rău decât bine. Majoritatea oamenilor au simțurile amorțite datorită filtrelor mentale și a agitației, apare o atitudine rece și distantă a oamenilor în fața experiențelor vieții, o incapacitate de a avea trăiri emoționale intense.

Dincolo de convenienţele sociale, plăcerea ne oferă libertate. În loc să se încurajeze relaţiile de cuplu bazate pe sentimente autentice de iubire, dăruire şi, de ce nu, plăcere, societatea face ca cel care se lasă în voia ei să fie marcat de un complex de culpabilitate ce îl va opri să guste plăcerea şi să iubească cu adevărat. De ce să ne fie frică de plăcere atunci când aceasta este cerută de toată fiinţa noastră, de ce să ne oprim atunci când simţim iubire față de o fiinţă de sex opus, de ce să nu fim noi înşine?

Într-un cuplu, este bine ca atât bărbatul, cât şi femeia să se preocupe cât mai mult de întreg evantaiul de senzaţii care generează plăcere şi bucurie. În conformitate cu tradiţia tantrică amorul cu continență, bazat pe transfigurare și iubire are puterea de a conferi senzaţii de uriaşă plăcere, fericire şi beatitudine, precum şi abilitatea de a accelera evoluţia spirituală a celor doi iubiți. Tantra înseamnă trăirea şi “exploatarea” plăcerii ea fiind o trambulină către experimentarea spiritualităţii pure şi a trăirilor mistice.

Stările elevate de plăcere reprezintă o sursă gigantică de energie care ne pot propulsa către stări înalte de conștiință. Odată cu acestea se eliberează anumite substanțe,  neurotransmițători ca: dopamina, oxitocina, unele endorfine, serotonina și oxidul nitric, deosebit de importante pentru menținerea sănătații.

Plăcerea poate fi un instrument al decondiționării sau al înlănțuirii, în funcție de felul în care îl utilizăm. Hedonismul este înclinarea către căutarea plăcerii și evitarea suferințelor. A fi un consumator al plăcerii însă, înseamnă a goli viața de sensul ei înalt, spiritual.

 

Vă invităm să participați la sesiunea teoretică și practică „ Amplificarea plăcerii rafinate prin antrenamentul tantricˮ, susținută de Monica Benedicta, instructoare acreditată de Tantra Yoga Ezoterică.

Datele de conectare la această sesiune practică sunt:

https://us02web.zoom.us/j/81770696500?pwd=OXcxWW4zVkZLQWUrU2pwdnh1QXBtUT09

Meeting ID: 817 7069 6500

Passcode: 749896

 

Vă așteptăm cu drag!

Shares