17 mai 2021
18.05.2021 – TANTRA – Calea lui AICI și ACUM

Marea știință de a trăi fericit este să trăiești în momentul prezent” – Pitagora

Viața îți dă suficient timp să faci tot ceea ce dorești să faci dacă ești în momentul prezent”  – Deepak Chopra

Oamenii, indiferent de vârstă, de sex, de rasă, de gradul de conștiență caută fericirea, împlinirea, armonia. Și toată viața și-o petrec cautând să dobândescă ceea ce ei cred că i-ar face fericiți. Majoritatea oamenilor își condiționează fericirea de ceva exterior, așteaptă un moment (când o să aibă ceva sau  pe cineva) sau un loc care va veni cândva pentru a putea fi fericiți sau trăiesc prin succesul și fericirea care le-au avut în trecut.

Cunoașterea lui Dumnezeu pentru majoritatea sistemelor spirituale presupune izolarea în mănăstiri, temple sau pustietate și asceza. Insă sistemul tantric revelează o cale potrivită tuturor timpurilor, foarte potrivită omului modern – trăind viața în lume, în mod plenar, cu toate provocările ei, trăind liniștea în mijlocul furtunii, descoperind sacrul în tot ce ne înconjoară, chiar și în ceea ce e profan în aparență.

Aspecte care în alte sisteme spirituale sunt negate și evitate, au fost transformate de tantrici în instrumente puternice care permit o evoluția armonioasă și accelerată.

În momentul prezent se petrece de fapt viața, momentul prezent este singurul moment care de fapt există. „Trecutul nu mai există, viitorul nu există încă și dacă nu ne întoarcem în momentul prezent, nu putem fii în legătură cu viața” spune Thich Nhat Hanh. Când nu ești prezent nu se poate spune că trăiești cu adevărat.

Când mintea ta este plină de gânduri, ești scos din momentul prezent. Devii deconectat de sufletul tău și de ceilalți, devii incapabil să trăiești experiența unui moment important sau a unui apus de Soare sublim.

 Prezența este cheia spre libertate, deci numai acum poți fi liber.” Arată Eckhart Tolle

Pentru minte poate să pară ceva nefiresc, greu, este cu totul altceva decât modul în care ne-am obișnuit să trăim. Dar a trăi în momentul prezent este garanția fericirii, succesului, desăvâșirii.

În cadrul sesiunii Primii Pași în Tantra Yoga Ezoterică de marți, 18 mai, puteți afla perspectiva tantrică asupra importanței momentului prezent, cât și modalități simple și eficiente de a trăi în momentul prezent.

Sesiune realizată din Iași de Belinda Mărginean și Costel Procop, instructori de Tantra Yoga Ezoterică, acreditați de „Federația Internațională de Yoga și  Meditație – ATMAN”.

Pentru a vă înscrie la acest webinar vă rugăm să completați formularul de mai jos:

Vă așteptăm cu drag!

Shares