12 mai 2022
18.05.2022 – Aspirația spirituală în practica tantrică

SESIUNE PRACTICĂ – MIERCURI, 18 MAI 2022, ORA 18.00-20.00

Care sunt dorințele tale? Dar aspirațiile? Care e diferența dintre ele?

Odată cu progresul pe calea spirituală a tantrei, începem să ne descoperim universul interior, să intrăm în comuniune cu inima noastră spirituală.

Acolo se nasc aspirațiile noastre sublime: aspiraţia către simţirea şi descoperirea lui Dumnezeu într-un mod intim şi inefabil, aspiraţia către fericire, aspiraţia către iubire, aspiraţia către Adevărul Ultim Dumnezeiesc, aspiraţia către Absolut, aspiraţia către erosul pur, aspiraţia către bunătate, aspiraţia către umilinţă, aspiraţia către iertare, aspiraţia către libertate.

Diferenţa între o anumită dorinţă, chiar benefică, şi o puternică aspiraţie pură, constantă este ceva asemănător cu descoperirea diferenţei evidente între anumite zgomote şi ascultarea atentă, transfiguratoare într-o stare de reculegere a unei melodii geniale.

Dar, ce este aspirația spirituală în viziunea tantrică?

Din punct de vedere ezoteric, aspiraţia evidenţiază acțiunea de a ne orienta, de a ne canaliza elanul, năzuinţele, către ceva sublim, către ceva nobil sau către ceva care este ideal. Ea este rezultanta evidentă a unei năzuinţe puternice, ba chiar a unui elan frenetic ce este constant.

Aspiraţia puternică este şi rămâne ceva esențial în cadrul procesului de transformare lăuntrică accelerată ce apare atunci când avansăm pe o cale spirituală autentică. De aceea, este important  să ne recunoaștem aspirațiile spirituale care există în universul nostru lăuntric.

Orice ființă umană este în realitate o scânteie dumnezeiască care se află într-o scurtă vizită în această lume materială, numită „lumea fizică“. Ea este un explorator care a îmbrăcat „costumul de scafandru“ al trupului uman.

De aceea, orice fiinţă umană poartă în sine o aspiraţie profundă şi nostalgică de a regăsi ceva enigmatic, fără nume, un loc paradisiac, o stare absolută, o graţie veşnică. Întocmai ca un vis ale cărui imagini se risipesc în momentul trezirii, noi păstrăm în universul nostru lăuntric amintirea misterioasă, evanescentă a existenţei paradisiace pe care am trăit-o în lumea de dincolo înainte de a ne naşte aici, pe Pământ.

Vă invităm să aprofundăm acest subiect și să practicăm anumite tehnici de trezire a inimii spirituale pentru a aspira la desăvârșirea ființei noastre.

Sesiunea este realizată de Monica Barlabas și Mihaela Feraru, instructori de tantra Yoga Ezoterică acreditați de Federația internațională de yoga și meditație Atman.

Datele de conectare la această sesiune practică sunt:

https://us02web.zoom.us/j/81996597914?pwd=MVR4ZHRWQzc2azExSDBEalpYNGZYQT09

Meeting ID: 819 9659 7914

Passcode: 422554

Vă așteptăm cu drag!

 

 

 

 

 

 

 

 

Shares