1 iulie 2020
Atenția și Relaxarea – chei fundamentale în Tantra

SESIUNE practică – MARȚI 7 IULIE, între orele 18:00 – 20:00, cu tema Atenția și Relaxarea – chei fundamentale în Tantra, pentru transformarea într-un ritm susținut a vieții noastre”

“Se spune că aspirantul la spiritualitate nu poate trăi în lume (printre plăcerile şi preocupările lumeşti) şi să se bucure de plăcerile efemere, pentru că cineva car e face acest lucru nu poate cunoaşte starea de yoga (starea de fuziune cu Conştiinţa Dumnezeiască), dar învăţăturile şi calea Şcolii Kaula arată modul prin care practicantul Tantric se bucură de BHOGA (plăcerile lumii fenomenale), în timp ce el/ea înţelege şi experimentează YOGA (starea de fuziune cu Conştiinţa Dumnezeiască)” (KULARNAVA TANTRA).

Orice fiinţă vie, care aspiră să se transforme și să evolueze, este necesar să manifeste capacitatea de A FI ATENTĂ și CONŞTIENTĂ.

Această atitudine presupune să acordăm în permanență o atenție totală, permeabilă și iubitoare față de absolut tot ceea ce există în spiritul nostru, în trupul nostru, în jurul nostru și în ceilalți oameni.

Pe de altă parte, relaxarea este o altă cheie fundamentală, fie că vorbim despre practica cu succes a tehnicilor de tantra yoga sau pur şi simplu despre starea noastră de fericire din viaţa de zi cu zi.

Relaxarea înseamnă în general eliberare de tensiune, întoarcere la starea de echilibru. Relaxarea este definită ca fiind o formă de activitate care implică o anumită modificare şi încetarea oricărui efort, a oricărei activităţi sau tensiuni şi care ne oferă plăcere.

Pentru omul modern, a fi într-o stare de relaxare este de multe ori mai greu decât pare. Ne este greu să ne abandonăm. Vrem să planificăm, să controlăm şi să acţionăm mereu în sensul orientării vieţii noastre în direcţia dorită. De cele mai multe ori aceasta se întoarce împotriva noastră; viaţa este plină de surprize şi nu se conformează programului nostru atent întocmit.

În general, feluritele situații cu care ne confruntăm în viața noastră ne fac să adoptăm fie una, fie cealalată dintre aceste tipuri  fundamentale de atitudini: fie suntem atenți, concentrați și contractați în urmărirea unui scop, fie suntem destinși, relaxați și deconectați de la tot ceea ce resimțim ca obligativitate.

Pentru a vă înscrie la această sesiune practică vă rugăm să completați formularul de mai jos și veți primi datele de acces pe email.

Ei bine, atitudinea tantrică ezoterică UNIFICĂ armonios aceste două atitudini, iar sinteza rezultantă ne oferă o capacitate ieșită din comun de focalizare combinată cu o relaxare regenerantă.

  • Pentru a experimenta aceasta ATITUDINE TANTRICĂ te așteptăm la o ședință practică cu focalizarea constantă în momentul prezent, realizată pe un fond de relaxare.
  • Sesiune realizată din Brașov, cu instructorii de Tantra Yoga Ezoterică, Cristina Apostu și Adrian Cotora, acreditați de către “The International Federation of Yoga and Meditation ATMAN”.

Pentru a vă înscrie la această sesiune practică vă rugăm să completați formularul de mai jos și veți primi datele de acces pe email.

Vă așteptăm cu mult drag!

Shares