Acasa » Blog » Evenimente București » 29.10.2022 – Atenția stăruitoare – Un instrument important în practica tantrică
29.10.2022 – Atenția stăruitoare – Un instrument important în practica tantrică

Sesiune practică – INTRAREA LIBERĂ

Sâmbătă, 29 octombrie 2022, orele 10.00 –12.00

Instructori Tantra Yoga Ezoterică Camelia Marin și Teofanus Erdey Gruz

Atât timp cât existăm în această lume atenţia noastră funcţionează aproape continuu şi de aceea este vital să ne întrebăm ce merită și ce nu merită atenție! Prin intermediul ei realizăm o selecţie a ceea ce este mai important pentru noi din mediul înconjurător. Totodată folosim atenţia pentru adaptarea condiţiilor interioare la modificările condiţiilor exterioare.

Atenția este un proces activ de focalizare fermă a conștiinței noastre asupra unui anumit obiect, ființă, aspect al realității, energii sau fenomen selectat anterior.

Tantra Yoga Ezoterică este o cale spirituală ce consideră atenţia ca fiind una dintre cele mai importante manifestări ale conştiinţei care ne defineşte existenţa! Cea mai generală definiție a unei căii spirituale se referă la „a trăi conștientˮ. Conștiința se bazează pe capacitatea de conștientizare, iar conștientizarea se bazează pe atenție! De aici derivă şi valoarea atenţiei! 

Când evoluăm spiritual, atenția noastră se dezvoltă și ea, de la una primară, instinctuală, scurtă și involuntară, la una complexă, elaborată, continuă și voluntară. Procesul evoluției implică drumul de la involuntar la voluntar, de la inconștient la conștient. De aceea, în practica tantrică se pune mereu accentul pe dezvoltarea unei atenții voluntare și conștiente!

Practica tantrică implică trezirea, amplificarea, purificarea şi perfecţionarea atenţiei. Această calitate a conştiinţei noastre ne ajută să ne conectăm cu propriul trup, cu senzațiile, cu fluxul gândurilor și cu sufletul nostru, împlinind astfel semnificaţia citatului: „Cunoaşte-te pe tine însuţi şi astfel vei cunoaşte întregul univers, împreună cu toate forţele sale tainice.”

Vă invităm cu încântare, sâmbătă 29 octombrie, orele 10.00-12.00, să participaţi împreună cu noi, Camelia Marin și Teofanus Erdey Gruz, instructori de Tantra Yoga Ezoterică, acreditați de Federația Internațională de Yoga și Meditație ATMAN), la sesiunea practică în care vom urmări trezirea atenţiei!

Vă așteptăm cu drag!

Shares