Acasa » Blog » Evenimente București » 30.10.2022 – Jocul dintre atenție și relaxare – Necesitatea unei vieți armonioase
30.10.2022 – Jocul dintre atenție și relaxare – Necesitatea unei vieți armonioase

SEMINAR – INTRAREA LIBERĂ

DUMINICĂ 30 OCTOMBRIE 2022 – ORELE 17.00 – 19.00

Cât de des te trezești în situația în care urmărești să te concentrezi cu atenție pe ceva, dar ai gânduri aleatorii care vin din nou și din nou, stricându-ți concentrarea? Sau când încerci în zadar să-ți amintești ceva important și nu reușești imediat, ca mai târziu să îți revină în conștință, proaspăt și viu, când deja nu te mai străduiești să îți amintești? Ai observat că uneori ești capabil să te concentrezi fără cusur ore în șir și alteori există situații în care chiar și cu eforturi susținute pare să realizezi foarte puțin, în aceeași direcție, concentrarea ta eșuând din nou și din nou?

Noi, ca oameni, se pare că avem o capacități extraorinare în planul conștiinței, dar, pe de altă parte, nu avem cu adevărat control asupra acestui potențial.

Și acest aspect ridică câteva întrebări esențiale: care este potențialul nostru real la acest nivel? Dacă nu ne controlăm propria minte discursivă, atunci cine o controlează? Și în plus, ce se întâmplă cu mintea noastră discursivă când nu o folosim în mod conștiincios? Înțelegerea mecanismelor proceslor care au loc în planul conștiinței este cheia pentru a debloca și a controla potențialul uriaș pe care îl avem din naștere la acest nivel.

Învățarea mecanismelor sale complicate și a legilor îl care guvernează ne permite să devenim stăpâni pe propria noastră minte discursivă, în loc să fim supuși propriului său comportament haotic, necontrolat. În această conferință, Cosmina Cocișiu și Camelia Marin, instructoare de tantra yoga, vom încerca să răspundem la întrebările de mai sus și să analizăm acest aspect al conștiinței, jocul dintre atenție și relaxare.

Te așteptăm cu drag la sala Cursului de Tantra din București, str Grigore Manolescu 7A, etj 3, Sala Armonia, duminică 30 octombrie 2022, orele 17.00!

Shares