Acasa » Evenimente București » Echinocțiul de primăvară
Echinocțiul de primăvară

Momentul magic și spiritual al unui nou început – echinocțiul de primăvară

20.00-00.00
Sala Grigore Manolescu 7a

Echinocțiul de primăvară este un eveniment astronomic important care are loc atunci când axa Pământului nu este înclinată față de Soare, ceea ce face ca pe întreaga planetă ziua să fie egală cu noaptea.

Sărbătorit în ceremonii simbolice încă din timpuri imemoriale, acest eveniment marchează începutul anului astrologic în emisfera nordică.

Echinocțiul de primăvară reprezintă momentul în care Soarele începe un nou ciclu, intrând în constelatia Berbecului, primul semn al zodiacului.

Considerat adevăratul moment de început al anului – conform cu ciclurile naturii, echinocțiul de primăvară este un moment al noilor începuturi, al creșterii și al reînnoirii, în care se manifestă din abundență pura energie dumnezeiască a impulsului primordial.

Tradiția spirituală tantrică acordă o importanță deosebită începutului ciclului anual, deoarece tot ceea ce semănăm – manifestându-ne conștient intențiile și aspirațiile în acest moment special – va fi susținut de enormul impulsul vital, realizator, al energiilor solare.

Energia exuberantă a primăverii va susține speranțele și proiectele noastre benefice – pe care le vizualizăm și le încărcăm din punct de vedere subtil – în momentul echinocțiului de primăvară.

Dacă valorificăm (prin contemplare și meditație) acest misterios moment de cumpănă și echilibru, el ne pune în mod spontan în legătură cu energiile subtile uriaşe ale începutului, cu elanul plin de optimism care apare la fiecare nou început al vieţii. Totodată, acest moment de efervescenţă face să apară o fascinantă înflorire a vitalităţii.

El trezeşte în mod armonios în fiinţă virilitatea şi feminitatea, impulsionând trăirea extatică a tumultului tainic al primăverii, care ne face să fim spontani, curajoşi, dinamici şi activi.

Cu ocazia momentului magic al începutului noului an astrologic – echinocțiul de primăvară – se organizează cu susținerea subtilă a ghidului spiritual, o meditație în spirală Yang în care urmărim să ne punem la unison cu energiile subtile profund benefice ce se manifestă cu această ocazie.

Astfel, toate ființele umane ce aspiră într-un mod ferm să se transforme, să evolueze din punct de vedere spiritual vor beneficia de un fenomen de amplificare a energiei subtile a voinței, a încrederii în sine, a unei integrări plenare în ambianța spirituală macrocosmică, a conștientizării realității inefabile a liberului arbitru precum și a capacității de regenerare pe toate nivelurile.

Programul spiritual organizat cu ocazia momentului echinocțiului de primăvară luni 20 martie 2023:

?  20-22 prezentare unor elemente importante despre energiile subtile specifice momentului echinocțiului de primăvară 2023

? 22.00-22.30 organizarea spiralei

? 22.30-24.00 Meditația în spirală YANG cu ocazia momentului ocult de hiatus al echinocțiului de primăvară 2023

Shares