12 mai 2022
25.05.2022 – Energia Timpului în practica tantrică

SESIUNE PRACTICĂ – MIERCURI, 25 MAI 2022, ora 18:00-20:00.

Între orele 19:30 – 20:00 – sesiune în direct de întrebări și răspunsuri!

Timpul este prea lent pentru cei care așteaptă, prea iute pentru cei care se tem, prea lung pentru cei care se plâng, prea scurt pentru cei care sărbătoresc, dar, pentru cei ce iubesc, timpul este o eternitate – William Shakespeare

Timpul este imaginea mobilă a eternității imobile.” – Platon

Nu există spațiu, timp, nu există înainte, nu există după.” – J.A. Wheeler

Timpul… oamenii și-l doresc cu aceeași intensitate cu care se tem de trecerea lui pe care o percep ca fiind implacabilă. Visul multora dintre noi este să putem controla timpul: să ne întoarcem în trecut pentru a retrăi mereu și mereu clipele fericite, să modificăm trecutul astfel încât să nu mai fim nevoiți să suportăm consecințele prezente ale unor atitudini greșite trecute, să prelungim cât mai mult momentele fericite, să eliminăm momentele grele, dureroase, să ne proiectăm în viitor pentru a știi ce ne rezervă și pentru a face viitorul așa cum ni-l dorim noi.

Civilizaţia occidentală cunoaşte şi defineşte timpul ca durată, ca un proces,  care este privit ca fiind obiectiv şi care poate fi calculat. Înțelepții orientului au arătat însă că atât timpul cât și spațiul sunt construcții ale gândirii și le-au tratat ca și pe celelalte concepte intelectuale ca fiind relative, limitate și iluzorii.

În scrierile orientale găsim următoarele afirmații: „Trecutul, viitorul, spațiul fizic și ființele umane nu sunt nimic altceva decât nume, forme ale gândurilor, cuvinte ale limbajului uzual, ele fiind doar realități superficiale.”

Anumite scrieri secrete ale spiritualității orientale, cum ar fi Tantraloka, spun, şi de altfel practica tantrică și yoghină o demonstrează, că timpul este o formă de energie. Cercetători de renume confirmă în zilele noastre acest adevăr. Astrofizicianul rus Kozyrev a propus chiar o teorie revoluţionară. „Timpul – spune el – este o formă subtilă şi misterioasă de energie. Energia subtilă a timpului nu se propagă precum undele luminoase, ci se manifestă şi se propagă instantaneu

Practicând tehnici și procedee specifice tantrice, ființa umană capătă treptat o percepție corectă asupra a ceea ce este timpul și eternitatea, învață să controleze această energie și înțelege conexiunea dintre timp, transformare și așa-numita moarte.

Vă invităm să participați la sesiunea teoretică și practică „Energia timpului în practica tantricăˮ, susținută de Belinda Mărginean și Costel Procop, instructori acreditați de Tantra Yoga Ezoterică.

Datele de conectare la această sesiune practică sunt:

https://us02web.zoom.us/j/81996597914?pwd=MVR4ZHRWQzc2azExSDBEalpYNGZYQT09

Meeting ID: 819 9659 7914

Passcode: 422554

Vă așteptăm cu drag!

 

 

Shares