18 ianuarie 2022
30.01.2022 – Viață armonioasă și echilibrată – etica și morala în Tantra

 Webinar Gratuit, duminică 30 ianuarie 2022, orele 18.00-20.00

„Libertatea nu înseamnă libertinaj, libertatea instinctelor oarbe, trăirea în hazard și în eventual. 

Libertatea absolută se câștigă prin dragoste. Căci doar dragostea îl eliberează pe om de natura sa” – Mircea Eliade

Sistemul tantric este cunoscut ca o cale de evoluție rapidă, care vizează transformarea spirituală și atingerea stării de fericire și echilibru, pe care toate ființele conștient sau inconștient și-o doresc. Pentru aceasta Tantra recomandă mod de a trăi conștient și liber, fără a ca omul să fie constrâns de reguli și prejudecăți rigide.

Din păcate în societatea modernă ideea de libertate a ajuns să fie asociată cu haosul și iresponsabilitatea, cu ideea de a face doar ceea ce este plăcut egoului nostru.

Aceasta face ca asocierea Tantrei cu noțiunile de etică și morală să genereze la unele ființe nedumerire și la altele chiar respingere. Ele uită ca Tantra este totodată o cale a iubirii, care proclamă la fel ca și Sfântul Augustin ideea de „Iubește și fă ce vrei”. Pentru că atunci când iubim cu adevărat noi ieșim de sub tirania egoului și ne aliniem voința la principiile și legile dumnezeiești, care guvernează încă de la începuturile sale întregul univers.

Dacă starea noastră ar fi întotdeauna aceea de iubire plenară și necondiționată, atunci, da, ni s-ar putea spune: Fă ce vrei!

Dar cum gândurile, sentimentele și acțiunile sunt la majoritatea oamenilor, chiar și la cei care se află pe o cale spirituală, dar care nu și-au trezit încă sufletul și nu au devenit conștienți, dictate de ego, este necesară o ghidare care să îi ajute să se mențină într-o stare de echilibru și armonie fără de care nu poate să existe cu adevărat fericire, sănătate, succes și evoluție spirituală reală.

 Aceasta este cauza pentru care înțelepții sistemului tantric au formulat o serie de percepte etice și morale care, atunci când sunt înțelese și aplicate corect, ajută aspiranții la transformare autentică să nu se piardă în labirintul încercărilor de pe cale spirituală și din viața de zi cu zi.

Din perspectiva tantrică principiile morale și etice nu sunt decât manifestări ale iubirii pe diferite nivele de conștiință.

A acționa liber însă nu înseamnă să facem numai ceea ce ne dorim, pentru că fiecare dintre noi suntem responsabili de propriile acțiuni, care generează consecințe. Tocmai de aceea nu putem acționa orbește fără să fim atenți și conștienți de faptele noastre.

Cunoscute sub numele de Yama și Niyama, departe de a fi niște reguli rigide care să genereze constrângeri, aceste percepte specifice sistemelor Tantra și Yoga, sunt jaloane care oferă ghidare și sprijin, care ne ajută să înțelegem care pot fi consecințele acțiunilor noastre, dar ne lasă liberi să facem singuri alegerile în ceea ce privește modul în care vom acționa.

Un proverb spune: „Bine faci, bine găsești. Rău faci, rău găsești.” Astfel, intențiile bune, un mod de a gândi sănătos și acțiunea realizată integrat, într-o stare de armonie și echilibru vor declanșa în noi procese de rezonanță ocultă care vor avea ca efect bunăstarea lăuntrică și fericirea durabilă.

Pentru a pătrunde înțelesurile ezoterice ale celor 10 percepte etice și morale ale înțelepciunii tantrice, vă așteptăm duminică, 30 ianuarie 2022, orele 18.00-22.00 la webinarul „Viață armonioasă și echilibrată – etica și morala în Tantraˮ

Evenimentul va fi susținut de Belinda Mărginean și Costel Procop, instructori acreditați de Federația Internațională de Yoga și Meditație Atman.

Vă așteptăm cu drag!

Linkul de conectare:

https://us02web.zoom.us/j/85469293662?pwd=OVZGK21waGZjVXZ6dGtMTHkxMEpNdz09

Meeting ID: 854 6929 3662

Passcode: 359650

Shares