1 februarie 2022
16.02.2022 – Transformarea prin Iubirea activă

De multe ori  relațiile de iubire încep foarte sincer și frumos, însă după stingerea euforiei îndrăgostirii și a întâlnirii inițiale a sufletelor, dispare treptat acea magie, acel mister inefabil al începutului, iar cei 2 iubiți ajung să se confrunte tot mai mult cu nemulțumirile și dificultățile inerente unei iubiri imature.  Iar acea iubire magică rămâne un simplu episod in viața noastră sau o scurtă perioadă in care ni s-au oferit posibilități uriașe de creștere, de dezvoltare, de transformare spirituală.  Această șansă a fost ratată pentru că nu am știut CUM  să iubim.

Omraam M. Aïvanhov spune că “Pentru majoritatea oamenilor, fericirea înseamnă să fie iubiți. Bineînțeles, ei sunt de acord că trebuie totuși să iubească și ei măcar puțin, dar ei cred că cel mai important lucru este să fie iubiți. Dovada: de ce suferă atât de mult atunci când descoperă că persoana iubită nu le oferă aceeași iubire sau nu le oferă atât cât își doresc? Pentru a fi fericiți, ei așteaptă ca iubirea să le vină din exterior. Dacă nu o primesc sau le este retrasă, ei se simt privați; ei nu cred în propria putere, în propria forță de a iubi, ei au nevoie ca iubirea să le fie dăruită de cineva din exteriorul lor. În realitate, trebuie să știe că, pentru a cunoaște liniștea și bucuria, nu trebuie să aștepte ca iubirea să le vină de la alții, ci să se hotărască să se bazeze doar pe iubirea din ei.”

Cum să rămânem totuşi la unison cu energia iubirii? Dacă ai mers vreodată cu bicicleta, ştii că te poţi păstra în echilibru doar atunci când eşti dinamic. Cum te opreşti, cum cazi! Când continui însă drumul, chiar dacă roţile sunt înguste, este uşor să rămâi în şa.

Îţi aduci aminte? Pentru a învăţa să mergi pe bicicletă faci intuitiv mişcări stânga-dreapta ca să te echilibrezi; în starea de iubire te menţii la fel. Facem reajustări ale atitudinii în cuplu, facem mici transformări de fiecare dată când trebuie. 

Tratatele tantrice spun că Îndrăgostirea ne-a dat-o Dumnezeu. Reîndrăgostirea şi menţinerea în iubire țin de puterea noastră. Dacă reuşim, relaţia de cuplu devine un motor al evoluţiei, al transformării spirituale.

De aceea se spune că iubirea este o artă   – pentru că ea cere cunoaștere și efort !

Să oferim iubirii, relaţiei de cuplu locul potrivit în viaţa noastră, locul de unde îşi pune în mişcare toţi caii-putere şi ne propulsează cu energie, cu entuziasm, cu rapiditate la nivelul de evoluţie pe care îl dorim. Şi aici nu trebuie să ne facem vreodată griji că depăşim viteza legală, ci să ne bucurăm că atingem viteza luminii!

Vă invităm să participați alături de noi, miercuri 16 februarie  între orele 18:00 și 20:00, la o sesiune practică de Tantra Yoga Ezoterică, în care vom face primii pași spre revelarea modalităților specifice sistemului tantric prin care putem să trezim in ființa noastră capacitatea de a iubi activ, să o amplificăm și astfel să devină o modalitate chiar plăcută de transformare.

Sesiunea va fi realizată în Iași împreună cu Angela Roșcan – instructoare de Tantra Yoga Ezoterică acreditată de către Federația Internațională de Yoga şi Meditație Atman.

Datele de conectare la această sesiune sunt:

https://us02web.zoom.us/j/81240169297?pwd=Y2w5U0IrczRuOFdlUzgrUGRiN1lHdz09

Meeting ID: 812 4016 9297

Passcode: 582193

Vă așteptăm cu drag!

Shares