Acasa » Blog » Tantra » Kundalini Shakti – Energia esențială ce există înlăuntrul fiecărei ființei umane (I)
Kundalini Shakti – Energia esențială ce există înlăuntrul fiecărei ființei umane (I)
ndalini Shakti – Energia esențială ce există înlăuntrul fiecărei ființei umane

V-aţi întrebat vreodată de ce unii oameni sunt cu mult mai inteligenţi decât majoritatea?
V-aţi întrebat cum de este posibil ca unii oameni să fie înzestrați cu calități bioenergetice și chiar cu capacitatea de a  face vindecări energetice la distanţă?
V-aţi întrebat vreodată cum de este cu putință ca unii oameni, devenind înţelepţi, să manifeste anumite puteri spirituale?
Răspunsul la toate aceste întrebări îl găsiţi în această mini-serie de articole despre trezirea energiei fundamentale a ființei: Kundalini Shakti.

Ce este această energia misterioasă numită Kundalini Shakti?

În mod obişnuit, Kundalini Shakti reprezintă potenţialul energetic latent ce este ascuns înlăuntrul fiinţei umane. Nu există nicio persoană care să nu aibă în structura sa energetică această energie colosală fundamentală. De cele mai multe ori, aceasta rămâne însă în stare latentă, potenţială, nemanifestată, iar fiinţa umană nu beneficiază de pe urma ei. Ea rămâne deci „adormită“, încolăcită de trei ori și jumătate, la baza coloanei vertebrale, la nivelul primului centru subtil de forţă al fiinţei, centrul energetic al vitalității, ce este numit în traditia tantrică și yoghină muladhara chakra.

Trezirea energiei esențiale a ființei, Kundalini Shakti, este căutată ardent de mulți aspiranți spirituali, pentru că fără trezirea (de realizat link de la cuvântul trezirea către parte a 2-a  a articolului) acestei energii fundamentale

  • nu poate exista niciun fel de progres spiritual autentic,
  • nu putem avea acces la beneficiile unei adevărate vieţi spirituale,
  • nu putem experimenta stări modificate ale conştiinţei,
  • nu ne putem expansiona în nemărginire și
  • nu putem trăi stări sublime de Extaz dumnezeiesc, ce este numit în tradiţia yoghină samadhi.

Care sunt efectele trezirii armonioase, plenare a lui Kundalini Shakti în ființa noastră?

Fiind un izvor nesecat de energie și de putere lăuntrică, Kundalini Shakti poate să se trezească şi să ascensioneze de-a lungul coloanei vertebrale, din chakra în chakra, infuzând cu energia ei colosală întreaga noastră făptură, pentru ca în final să rămână fixată cât mai mult timp la nivelul lotusului cu o mie de petale, ce se află în plan subtil la nivelul creștetului capului, sahasrara padma. Această trezire se poate face printr-o practică yoghină şi tantrică susținută, folosind metode şi metodologii adecvate, ceea ce pregătește într-un mod armonios fiinţa pentru ascensionarea completă a acestei energii. Trezirea lui Kundalini Shakti vine atât cu un aport energetic, vital, cât cu şi o îmbogățire a universului lăuntric al aspirantului, revelându-i totodată noi perspective de transformare și de desăvârșire ale ființei sale.

Trezirea acestei energii fundamentale a făcut ca de-a lungul timpului anumiţi oameni să creeze adevărate capodopere în domeniul poeziei şi al literaturii, să sintetizeze aceste revelaţii inspirate chiar de trezirea lui Kundalini Shakti în minunate opere de artă, a făcut ca anumiţi oameni să realizeze impresionante acte de eroism, iar unii eroi chiar să fie recunoscuţi în istorie. Acesta pentru că trezirea acestei energii colosale conduce la dobândirea unei forţe aparte, la manifestarea inspiraţiilor dumnezeiești, la apariţia unor viziuni spirituale, la o trezire a inteligenţei creatoare și a capacităţilor ce țin de sfera supramentală.

Ce putem face pentru a trezi într-un mod armonios această energie colosală a ființei noastre?

Metodele şi tehnicile sistemului milenar tantric sunt metode străvechi care şi-au dobândit eficienţa printr-o practică adecvată și constantă. De altfel, putem spune că toate tehnicile de Yoga şi Tantra sunt destinate trezirii armonioase a acestei energii fundamentale a ființei noastre, care este Kundalini Shakti.

În societatea actuală, datorită unei orientări exclusiv către materialism şi consumatorism, mai ales în aceste vremuri tulburi pe care le traversează umanitatea, este necesar ca trezirea acestei energii colosale, misterioase a ființei să se facă într-un mod gradat şi cât mai responsabil, iar instruirea şi practica este necesar să fie făcute neapărat sub îndrumarea unui instructor competent sau a unui ghid spiritual autentic pentru a depăși cu succes eventualele pericole ce pot surveni datorită trezirii dizarmonioase a acestei energii.

Evident că există şi treziri spontane ale lui Kundalini Shakti, multe fiinţe confruntându-se cu astfel de experiențe. Însă de multe ori poate exista riscul ca aceste treziri bruște să nu fie foarte armonioase. De aceea noi recomandăm o practică zilnică, realizată într-un mod sistematic, perseverent şi adecvat, sub o ghidare competentă.

Citiţi aici (link) partea a doua a articolului.

Shares