Acasa » Blog » Tantra » Kundalini Shakti – Energia esențială ce există înlăuntrul fiecărei ființei umane (II)
Kundalini Shakti – Energia esențială ce există înlăuntrul fiecărei ființei umane (II)
ndalini Shakti – Energia esențială ce există înlăuntrul fiecărei ființei umane II

V-aţi întrebat vreodată de ce unii oameni sunt cu mult mai inteligenţi decât majoritatea?
V-aţi întrebat cum de este posibil ca unii oameni să fie înzestrați cu calități bioenergetice și chiar cu capacitatea de a  face vindecări energetice la distanţă?
V-aţi întrebat vreodată cum de este cu putință ca unii oameni, devenind înţelepţi, să manifeste anumite puteri spirituale?
Răspunsul la toate aceste întrebări îl găsiţi în această mini-serie de articole despre trezirea energiei fundamentale a ființei: Kundalini Shakti.

Citiţi aici (link) prima parte a articolului 

Tehnici şi aspecte ce favorizează trezirea armonioasă a energiei Kundalini Shakti:

Enumerăm în continuare câteva astfel de tehnici şi aspecte importante ce favorizează trezirea energiei fundamentale Kundalini Shakti și de care este necesar să ținem cont:

  1. practica posturilor trupești specifice sistemului Hatha Yoga, numite asana-e;
  2. practica exerciţiilor de respiraţie şi a tehnicilor cunoscute sub numele de pranayama;
  3. practica anumitor contracţii, denumite în terminologia yoghină mudra-e şi bandha-uri;
  4. atitudinea noastră, principiile de viaţă, modul specific de a gândi, felul în care vehiculăm emoţiile, intenţia privind folosirea acestei energii colosale;
  5. atenţia pe care o acordăm consumului de apă şi alegerii alimentelor cu care ne hrănim;
  6. realizarea unor tehnici de purificare precum postul alimentar sau regimuri cu plante, sucuri de fructe şi legume;
  7. starea de echilibru şi de armonie din viaţa de zi cu zi, lipsa exceselor, mai ales echilibrul între acţiune şi odihnă;
  8. practica continenţei erotice amoroase, numită Brahmacharya.

Cum putem recunoaşte trezirea lui Kundalini Shakti în ființa noastră?

De îndată ce a trezit această energie în ființa sa, aspirantul este în mod tainic ghidat să acționeze și să se adapteze la noua viziune și la noile posibilități care survin ca urmare a acestei treziri. Prin analogie, ştim cu toţii diferenţa dintre a conduce o maşină simplă şi a conduce o mașină de curse, ce are un motor cu mult mai rapid. Şoferul care era sigur pe el în ceea ce privește condusul primei maşini, devine acum nesigur la volanul noii maşini, deoarece aceasta poate să atingă o viteză fantastică asupra căreia nu are niciun fel de control. Prin urmare, șoferul va avea nevoie de abilităţi mult mai performante pentru a putea conduce în siguranță noua maşină. Analogic exemplului cu mașina, după trezirea energiei Kundalini Shakti în ființa sa, pentru a se putea adapta noilor condiții, aspirantul are nevoie de o educație spirituală superioară, cu informații utile care să îl pregătească pentru noua etapă a transformării sale spirituale.

Prin trezirea energiei Kundalini Shakti în ființa noastră putem să accelerăm ritmul evoluţiei noastre psih0-mentale şi spirituale. Odată trezită această energie, fiinţa umană nu mai este identificată doar cu trupul său, care funcţionează mai ales prin intermediul mentalului său (manas) şi nu mai are un stil de viață bazat exclusiv pe simțul individualității.

Odată trezită energia Kundalini Shakti, ea va realiza în structura fiinţei în cauză un proces amplu de purificare, ce va apărea atât la nivel fizic, cât şi la nivel psiho-emoţional și psiho-mental. Cel care experimentează acest proces fascinant al trezirii lui Kundalini Shakti în ființa sa este bine să ajungă să înțeleagă fenomenele cu care se confruntă şi să accepte cu bucurie, cu seninătate şi cu recunoștință transformările benefice ce se produc în ființa lui, având încredere absolută că acestea se derulează spre binele lui spiritual.

Care este scopul tainic al trezirii energiei Kundalini Shakti?

Doar prin experientă directă, un căutator spiritual ce este plin de aspiraţie și perseverență va putea să înțeleagă pe deplin această energie şi să o cunoască în mod direct. Ea este cea mai subtilă dintre realitățile subtile create şi conţine în ea însăşi misterul Creaţiei şi calea către Eliberarea supremă.

Textele sacre spun că dacă dorim să trezim această energie fundamentală pentru a obţine anumite siddhi-uri sau puteri paranormale, cel mai bine este să renunțăm chiar de acum, pentru că la un moment dat aceste siddhi-uri se vor dovedi a fi adevărate obstacole în calea evoluţiei noastre spirituale.

Scopul real al trezirii acestei energii colosale este legat numai de efectele puternice și definitive pe care ea le produce la nivelul conștiinței. Ideal ar fi să trezim energia Kundalini Shakti pentru a ne bucura de călătoria noastră spirituală către desăvârșire, de ascensiunea conștiinței noastre, de comuniunea cu Absolutul.

Trezirea lui Kundalini Shakti – o misterioasă și uluitoare experiență

În concluzie, pentru a înțelege pe deplin această energie fundamentală a ființei noastre, Kundalini Shakti, este necesară experimentarea directă a trezirii acestei puteri colosale în interiorul fiinţei noastre. Trezirea lui Kundalini Shakti este o experiență uluitoare, pentru că odată ce această energie s-a trezit, ea continuă să acționeze în sistemul trup-conștiință-suflet, operând o adevărată reformă sau revoluție spirituală în ființa noastră. Acest proces de trezire ia ceva timp și, de asemenea, durează până când ea este „stabilizată“ înlăuntrul fiinţei.

Chiar dacă trezirea lui Kundalini Shakti este resimţită cu o mare intensitate şi chiar dacă efectele sunt spectaculoase, ea rămâne totuşi plină de mister. Volume întregi de cărți dacă s-ar scrie despre ea, ele vor oferi doar o imagine sugestivă, pentru că această energie nu poate fi cunoscută decât prin proprie experiență. Prin trezirea armonioasă a lui Kundalini Shakti are loc o transformare spirituală profundă în care fiinţa umană descoperă noi semnificații ale vieții, adevărul și principiile spirituale. Ea se află la originea puterii spirituale nelimitate a finţei umane şi conduce la înflorirea tuturor energiilor existente în întreaga sa structură, conducând-o într-un mod armonios și sigur pe drumul către  desăvârșirea spirituală.

Shares