15 martie 2022
16.03.2022 – Optimismul, temelia transformării spirituale și a reușitelor binefăcătoare în tradiția tantra yoga

SESIUNE PRACTICĂ – MIERCURI, 16 MARTIE 2021, ora 18:00-20:00.
Între orele 19:30 – 20:00 – sesiune în direct de întrebări și răspunsuri!

Moto:
„Viaţa este Optimism, care totodată este o expresie a sănătăţii sufletului, ce ne permite să descoperim o tainică lumină dumnezeiască acolo unde pesimiştii susţin că nu este decât beznă.”

Indiferent de situaţia în care se află, fiinţa umană dispune totdeauna de o forţă de care ea nu este întotdeauna conştientă: aceasta este puterea formidabilă a gândirii pozitive, care o va pune instantaneu în rezonanţă cu puterile benefice minunate ale Universului. Prin această putere a gândirii pozitive, aplicată cu consecvenţă, omul poate face să dispară frica, lăsând că în locul ei să domnească optimismul.

Optimismul este o concepţie morală şi o atitudine existenţială predominantă opusă pesimismului, care este axată pe credinţa în posibilitatea nelimitată, legitimă a omului de a dobândi fericirea, sănătatea, evoluţia spirituală, mulţumirea de sine şi împlinirea armonioasă a fiinţei sale, călăuzind prin eforturi tenace şi adecvate meandrele destinului spre un deznodământ conform cu năzuinţele şi aspiraţiile lui.

În sensul cel mai obişnuit pe care îl implică acest termen, optimismul evidenţiază tendinţa, am putea spune naturală, de a considera întotdeauna tot şi toate cele cu care ne confruntăm în cadrul existenţei noastre, în așa fel încât de fiecare dată luăm în considerare partea lor bună, benefică şi aceasta implică să avem o încredere fermă, de nezdruncinat în tot ceea ce ne rezervă bun viitorul.

Sistemul TANTRA YOGA are o viziune fundamental optimistă asupra vieţii şi universului, afirmând că fiinţei umane îi este cu putinţă să atingă fericirea absolută aici şi acum, chiar în această viaţă. TANTRA YOGA integrează întreaga devenire într-un tot coerent beatific, plin de sens, realitate direct experimentabilă în momentul atingerii stării extatice de Conştiinţă cosmică, SAMADHI. Că trăsătură individuală de caracter, din perspectiva yoghină, optimismul constă în rezonanţa predominantă cu energiile subtile binefăcătoare, sublime din MACROCOSMOS şi în predispoziţia de a înţelege lumea în latura ei bună, de a prevedea şi aştepta mai binele, fericirea, afecţiunea, iubirea divină, sănătatea, armonia.

Este necesar să ne dăm seama că dincolo de aparenţe optimismul veritabil, dumnezeiesc nu are nicio legătură cu o banală iluzionare deșartă. Un astfel de optimism implică în realitate să concepem și să aspirăm în mod constant și cu putere la un nobil ideal dumnezeiesc ce ne inspiră și care face să apară în universul nostru lăuntric o stare stenică ce atrage după sine apariţia unei experienţe plenare, bogate și plină de sens.

Înţeleptul taoist CHUANG TSU spunea: „Am venit în această lume în momentul cel mai potrivit şi sunt sigur că o voi părăsi atunci când va fi clipa cea mai adecvată. Datorită optimismului imens ce mă caracterizează mă mulţumesc zi de zi cu tot ceea ce se petrece între leagăn şi mormânt. Durerea şi dezamăgirile nu mă pot lovi. Sunt pe deplin liber de orice constrângeri.”

Marele yoghin al Indiei Ramana Maharishi afirma: „Sunt din fire atât de optimist încât sunt deja a tot şi a toate cuprinzător. Aceasta mă face să nutresc compasiune şi înţelegere pentru orice.”

Genialul poet al Indiei Rabindranath Tagore spunea: „Am devenit şi apoi am rămas propria mea versiune de optimist. Dacă nu pot să intru pe o anumită uşă, încerc să fac aceasta pe alta, sau îmi fac eu o uşă a mea. În felul acesta ceva minunat se petrece apoi pentru mine, oricât de cenușiu ar părea la prima vedere prezentul.”

Vă invităm cu mult optimism şi entuziasm la o sesiune practică de PPTYE, miercuri 16.03.2022, împreună cu instructoarele Cynthia Mihai şi Renata Males.

Pentru a participa la această sesiune vă rugăm să folosiți următoarele date de conectare:

https://us02web.zoom.us/j/87991986751?pwd=ek90UjhUNVBFOTlzMEp0emNCQ0RpQT09

Meeting ID: 879 9198 6751

Passcode: 499236

Vă așteptăm cu drag!

Shares