6 ianuarie 2022
12.01.2022 – Valențele spirituale ale plăcerii în Tantra

SESIUNE PRACTICĂ- MIERCURI, 12 DECEMBRIE 2021, ORA 18.00-20.00

Plăcerea este o manifestare misterioasă a mai multor tipuri de energii în ființa umană, generată de capacitatea conștiinței noastre de a trăi o experiență benefică intensă. In mod normal, starea de plăcere conduce la o stare de relaxare profundă și la abandonul necesității de a ne proteja în interacțiunea cu mediul extern. Plăcerea intensă ne face să ne expansionăm dincolo de limitele noastre, autoimpuse în momentele experiențelor obișnuite.

Sistemul tantric a dezvoltat o metodologie bogată care are drept scop savurarea stării de plăcere, amplificarea controlată a acesteia, experimentarea senzualității superioare și canalizarea energiilor rezultate pentru accelerarea evoluției spirituale.

Plăcerea este o emoție indispensabilă în experimentarea erotismului sacru, realizat cu continență amoroasă, iubire şi transfigurare. Plăcerea poate să ne conducă la fericire, poate să amplifice iubirea, poate vindeca şi elimina răni și traume sufletești, poate chiar să ne confere cunoașterea autentică. Din perspectiva spirituală, plăcerea reprezintă o modalitate de transformare şi nu un scop în sine.

Textul tradițional Mahanirvana Tantra afirmă că: „pe calea tantrică există în același timp posibilitatea trăirii frenetice a plăcerilor lumești și obținerea stării de înțelepciune, precum și dobândirea capacităților paranormale pe care ea le conferă spontan.”

Cum ajută plăcerea intensă ca mintea și trupul să intre într-o stare de comuniune mult mai profundă? Cum putem dizolva  tensiunile prin intermediul plăcerii vindecătoare?

Vă invităm să răspundem împreună la aceste întrebări și să practicăm anumite tehnici de amplificare a intensității plăcerilor trăite precum și de amplificare a capacității de control a acestor experiențe pentru a le transforma în catalizatori ai transformării spirituale, ai obținerii unei sănătății înfloritoare și a unei vieți împlinite.

Sesiunea este realizată de Monica Barlabaș și Renata Maleș, instructoare de Tantra Yoga Ezoterică, acreditate de „Federația internațională de Yoga și meditație – Atman”.

Pentru a participa la această sesiune, vă rugăm să accesați linkul următor:

Datele de conectare sunt:

https://us02web.zoom.us/j/85878295840?pwd=T2lEaXVBcElxbThQVTJqV25qT3hlQT09

Meeting ID: 858 7829 5840

Passcode: 676427

Vă așteptăm cu drag!

Shares