16 iulie 2021
23.07.2021 – Energia subtilă vitală – Prana
prana tantra

Ceea ce animă trupul, ceea ce face ca trupul să fie viu, este o Energie tainică subtilă vitală care este, la modul esențial vorbind, suma tuturor energiilor necesare pentru menținerea integrității și funcționării ființei respective, inclusiv energia înmagazinată în substanțe (bio)chimice, inclusiv energia (bio)electrică, inclusiv energia formei (energia formatoare), inclusiv energia termică, inclusiv energia ordonătoare (informațională), etc.

Această energie subtilă vitală esențială este cunoscută sub multe denumiri diferite, ce provin din diferite tradiții și culturi. În tradiția indiană ea este cunoscută sub numele de Prana.

Deși această energia vitală, Prana, este tainică, ea nu este incognoscibilă, deși ea este subtilă, ea nu este imperceptibilă, deși este însăși energia dătătoare de Viața, ea nu este incontrolabilă.

Tantra Yoga Ezoterică pune un mare accent și acordă o importanță deosebită cunoașterii, perceperii și controlului acestei Energii subtile vitale esențiale, Prana, căci, la urma urmei, nu este cu putință să cunoaștem și să avem un control asupra vieții noastre proprii fără să cunoaștem și să controlăm Energia care este Viața, energia esențială a Vieții, Prana.

În această sesiune practică vom face Primii Pași Esențiali pentru a înțelege, a începe să percepem și să cunoaștem aceasta Energia subtilă vitală esențială, Prana.

Sesiune realizată din Petroșani, cu instructorii de Tantra Yoga Ezoterică: Teophanus Erdey-Grúz și Chrystelle Zota. Pentru înscriere vă rugăm să completați formularul de mai jos și veți primi detaliile în email.

Vă așteptăm cu drag !

Shares