16 iulie 2021
27.07.2021 – Puterea secretă a culorilor în Tantra
Puterea secretă a culorilor în Tantra

       Tot ce ne înconjoară are o culoare, un parfum sau un sunet. Trăim înconjurați de culori, lumini și umbre. Fiecare nuanță, chiar dacă câteodată nu observăm, ne influențează starea. Fiecare culoare are o semnificație și interferează cu emoțiile, sentimentele și gândurile noastre.

       Sunt zile în care simțim nevoia să ne îmbrăcăm în negru și zile în care simțim nevoia de culoare.

       V-ați întrebat vreodată ce semnificație are culoarea voastră preferată? Ați observat vreodată schimbarea bruscă a stării voastre de spirit atunci când purtați o anumită culoare sau intrați într-o încăpere zugrăvită sau iluminată cu o anumită culoare? Știați că vă puteți da seama de calitățile și de problemele unui om doar din atracția sau respingerea pe care o manifestă față de anumite culori?

       Culoarea stăpânește, într-un anume sens, întreaga natură, iar pentru noi, oamenii,  culorile se identifică cu viața. Dacă am trăi într-o lume „pictată” numai în alb și negru sau într-o lume monocromă starea noastră psihică ar fi perturbată, sau chiar ne-am putea îmbolnăvi.

        Chiar dacă nu realizăm efectele pe care culorile le au asupra trăirilor noastre, atât cercetările moderne, cât și sistemele spirituale autentice și medicinile tradiționale antice au arătat efectele puternice pe care culorile le generează în conștiința noastră și care se reflectă până la nivel fizic. Nu întâmplător curcubeul este considerat ca fiind o punte între om și Dumnezeu.

       Între culorile care ne înconjoară și starea noastră psihică se stabilesc surprinzătoare corelații. Culoarea este un instrument puternic în vederea transformării, are un puternic impact emoțional, fiind aproape imposibil să separăm ceea ce vizualizăm de ceea ce simțim.

       În tradiția tantrică există o veritabilă știință străveche a culorilor, care ne învață arta de a le folosi în mod înțelept pentru a ne transforma cu ușurință viața. Trupul, sufletul și chiar spiritul pot beneficia de energiile lor specifice armonizatoare, echilibrante.

        Culorile pot fi constructive sau distructive. Pot stimula sau inhiba, atrage sau respinge. Pot avea chiar caracter masculin sau feminin. Atunci când le distingem în aură, ele oferă indicații asupra personalității, stării de spirit, maturității și sănătății individului. Dezvoltându-ne viziunea aurică, vom deveni conștienți de importanța culorilor în viața noastră și de cum le putem folosi cu  inteligență pentru a transforma în bine atât conjuncturile vieții noastre cât și pe noi înșine. Sunt informații care se pot transforma într-un instrument redutabil de armonizare și elevare a ființei.

         Sistemul tantric folosește și forța culorilor în tehnicile inedite puternic transformatoare pe care ni le oferă. Anumite stări sunt asociate cu anumite culori. Anumite forțe din univers sunt asociate cu anumite culori, anumite fațete ale lui Dumnezeu sunt asociate cu anumite culori. Fiecăruia dintre cei șapte centrii de forță fundamentali ai ființei umane îi corespunde o anumită culoare.

         Prin culorile hainelor pe care le purtăm, prin modul în care decorăm camera, prin luminile colorate pe care le folosim în intimitate, în timpul meditațiilor, în procedeele din cadrul magiei dumnezeiești tantrice sau pentru a ne trata diverse afecțiuni, prin vizualizarea anumitor culori putem face în așa fel încât să intrăm în comuniune cu aspecte benefice, înalte din univers și întreaga noastră viață să devină precum un curcubeu strălucitor, o punte către desăvârșire.

Sesiune realizată din Constanța de Belinda Mărginean și Costel Procop, instructori de Tantra Yoga Ezoterică, acreditați de „Federația Internațională de Yoga și  Meditație – ATMAN”.

 Pentru a vă înscrie la acest webinar vă rugăm să completați formularul:

 Vă așteptăm cu drag!

Shares