28 iunie 2021
29.06.2021 – Puterea transformatoare a recunoştinţei, din perspectiva tantrică
PPTYE_29 iunie site

În agitatia şi ritmul alert în care ne trăim viaţa, capacitatea de a fi recunoscător poate părea ca fiind ceva demodat.

De multe ori spunem mulţumesc într-un mod formal, superficial sau amânăm aceasta pentru altcândva. Astfel ignorăm recunoştinţa, ce este caracterizată de o anumită blândeţe, dar în care se află ascunsă o forţă şi o putere colosală, care ne poate transforma radical modul în care privim viaţa.

“A vorbi despre recunoştinţă este un lucru plăcut şi  amabil, a acţiona cu recunoştinţă este generos şi nobil,  dar a trăi în recunoştinţă înseamnă a  atinge Paradisul.” Johannes A. Gaertner

Recunoştinţa nu trebuie să fie doar o reacţie la ceva ce am obţinut, ci un stil de viaţă în care să apreciem lucrurile mărunte şi bune, chiar dacă situaţia este una defavorabilă. Să începem prin a aduce recunoştinţa în experienţele noastre, în loc să aştepţăm o experienţă pozitivă pentru a fi recunoscători. Astfel vom ajunge să înţelegem că lucrurile bune, la fel ca şi cele rele, nu sunt altceva decât experienţe necesare transformării noastre.

Gradat ni se va revela faptul că recunoştinţa este o stare ce izvorăşte din inimă, care ne face mai respectuosi, mai iubitori, mai buni cu ceilalţi şi cu noi înşine.

Printre efectele obţinute practicînd recunoștiința se numără şi faptul că ea ne ajută să ne transformăm perspectiva asupra vieţii, ne ridică deasupra suişurilor şi coborâşurilor vieţii, ne scoate în afara egoului nostru limitat şi trezeşte o parte mai elevată din fiinţa noastră.

Pentru a desluşi din tainele manifestării recunoştinţei vă invităm să practicăm împreună cu instructoarele de tantra Monica Barlabaş si Cosmina Cocişiu, marţi 29 iunie 2021, între orele 18:00-20:00, în cadrul sesiunii online de la Piteşti.

 

Shares