2 iulie 2021
06.07.2021 – Regenerarea prin practica Tantra
PPTYE_6 iulie site

       Ne place sau nu, cu toții suntem supuși unui inexorabil fenomen de degenerare și de îmbătrânire. Și … cu toții am vrea la un moment dat ca o mână magică să poată aduce înapoi toată vigoarea tinereții și frumusețea de altă dată și să ne scape o dată pentru totdeauna de toate suferințele asociate bătrâneții. Ei bine, această mână fermecată este chiar mâna noastră, dacă ne preocupăm cu adevărat, din timp, de tainele vieții în trupul fizic și de misterele regenerării.

          Acest proces natural de regenerare și de reîntinerire poate fi stimulat de administrarea anumitor remedii naturale, plante medicinale, exerciții de tantra yoga, tehnici de purificare,  precum si de abordarea unui stil de viață sănătos și a unei alimentații potrivite.

     Medicina naturală și în particular medicina  ayurveda, dar și Tantra și Yoga, cunosc de mii de ani o mulțime de remedii menite  să ajute  corpul  să funcționeze la parametrii optimi, să se debaraseze de tot ceea ce este nefolositor  și  să se regenereze în mod natural.

     Exista chiar o ramură specifică a medicinii ayurveda care se ocupa de regenerare și reîntinerire, cunoscută sub numele de  Rasayana (rasa în limba sanscrită înseamnând „suc”, „esență”). Tantra conlucrează din vechime cu Ayurveda făcând limpede faptul că o regenerare cât mai completă a trupului fizic nu poate fi realizată decât în condițiile unei continențe amoroase cât mai bine și temeinic realizate.

       Dintre efectele benefice ale terapiei Rasayana, conform  textelor clasice ayurvedice și tantrice, enumerăm: 

  • scăderea proceselor de îmbătranire,
  • creșterea longevității, 
  • creșterea rezistenței naturale la infecții și inflamații,
  • reglarea balanței dintre anabolism și catabolism în organism,
  • menținerea unui foc subtil pur și puternic și al unui metabolism ager

 Tantra, la rândul ei, ne dezvăluie generos taina continenței amoroase și ne oferă cunoașterea unei game largi de asane, tehnici și metode care contribuie din belșug la regenerarea și funcționarea optimă a trupului și psihicului uman, care este  astfel folosit ca un instrument prețios și un templu sacru al spiritului ce e necesar să fie  menținut în cele mai bune condiții de funcționare.

Sesiunea va fi realizată de instructorii Tantra Yoga Ezoterică Bugu Elisabeta și Nițu Bogdan, acreditați de către Federația Internațională de Yoga și Meditație – Atman.

Vă așteptăm cu drag!

Shares