14 octombrie 2020
Simplitatea şi umilința – calități esențiale pe calea Tantra Yoga Ezoterică

SESIUNE PRACTICĂ – Vineri 16 Octombrie , orele 18:00 – 20:00;

Între orele 19:30 – 20:00 continuăm cu o sesiune în direct de întrebări și răspunsuri!

Dintre toate calităţile spirituale deosebite care indică apropierea tot mai mare de esența noastră lăuntrică, şi astfel, de perfecțiune, umilinţa străluceşte, alături de iubire, precum o mare nestemată în coroana unui rege. Pe cât de greu este de dobândit, pe atât este ea de dorită şi de prețuită de către toţi căutătorii spirituali intuitivi, elevați şi autentici. Ea cere, înainte de toate, o integrare divină a elementelor personalităţii fiinţei în Întregul cel universal al Macrocosmosului.

Umilinţa este definită ca fiind o calitate prin care o persoană, având în vedere propriile sale defecte, are o părere modestă despre sine şi, de bună voie, se supune lui Dumnezeu, dar şi – într-un mod înţelept – altora, de dragul lui Dumnezeu.

Departe de a fi apanajul omului slab şi neputincios, aşa cum unele cercuri oculte deviate doresc să dea de înţeles prin asocierea sa eronată cu noţiunea de umilire, care se referă de fapt la acţiuni degradante, prin care fiinţa umană este înjosită, umilinţa este, din contră, o trăsătură benefică, esenţială a omului puternic, transformat şi conştient, care trăieşte misterul inefabil al comuniunii lăuntrice plenare cu Dumnezeu.

Toate tradiţiile spirituale şi toţi marii înţelepţi, afirmă că desăvârşirea spirituală nu poate fi atinsă fără însușirea şi aprofundarea virtuţii spirituale a umilinței.

În viaţa modernă, există aparent nenumărate opţiuni şi moduri de a trăi. La fiecare colţ, viaţa pare însă să ne aducă tot felul de complicaţii. Devine din ce în ce mai greu să rămânem în afara tiparului specific „secolului vitezei”.Cu toate acestea, de fapt, fiecare dintre noi tânjeşte, conştient sau nu, după un stil de viaţă simplu.

Dacă vom face efortul de a aduce mai multă simplitate în viaţa noastră, vom avea numai de câştigat.

Simplitatea înseamnă să ne focalizăm asupra fiecărui lucru la timpul lui. Să practicăm simplitatea în viaţa noastră înseamnă să fim capabili să ne focalizăm întreaga atenţie asupra unui singur lucru odată. Dacă realizăm o acţiune fără a ne lăsa distraşi, focalizându-ne toată atenţia asupra ei, atunci o vom putea încheia mai repede şi mai bine.

Atunci când procedăm astfel, descoperim că, de fapt, putem face mult mai multe lucruri cu simplitate şi detaşare, în linişte şi seninătate decât atunci când ne agităm să facem mai multe lucruri deodată. Astfel vom putea savura fiecare clipă prezentă, descoperind uimiţi şi plini de încântare, neîncetat, miracolul vieţii.

În simplitate, frumuseţea este întotdeauna prezentă. Natura este de o simplitate care ne dezvăluie o frumuseţe ce ne atinge întotdeauna sufletul. A fost vreodată omul capabil să îmbunătăţească frumuseţea şi simplitatea naturii?

Evenimentul este susținut din Constanța de instructorul de tantra yoga Ionel Neagu ,acreditat de către “The International Federation of Yoga and Meditation – ATMAN”

Pentru a participa la acest webinar vă rugăm să completați formularul de mai jos și veți primi în email detaliile de conectare.

Vă așteptăm cu drag!

Shares