29 noiembrie 2021
05.12.2021 – Taina atitudinilor trupești

Webinar Gratuit, duminică 5 decembrie între orele 18.00-20.00

Atitudinea este o ținută a trupului care, atunci când este asumată fie în mod conștient, fie într-un mod spontan, exprimă un sens, un înțeles ce se dezvăluie unei viziuni pătrunzătoare, intuitive, ce trece însă dincolo de aparențe.

O anumită atitudine trupească ce este în mod conștient asumată face apoi să se manifeste o sui generis poziție ce declanșează, de la caz la caz, una sau chiar mai multe aptitudini ce operează în sfera conștiinței.

În faimosul tratat străvechi al yoghinului și înțeleptului Patanjali, intitulat Yoga Sutra, se menționează că „posturile trupești (ASANA-ele) trezesc, fiecare dintre ele, felurite aptitudini lăuntrice binefăcătoare și induc diferite stări nuanțate de bine pregnant sau de armonie, care se mențin pentru lungi perioade de timp în ființa yoghinului, nu numai transformându-l pe multiple niveluri ale ființei sale, ci și hrănindu-l cu energii subtile benefice la nivel trupesc, la nivel psihomental și chiar la nivel sufletesc, impulsionându-l apoi să se transforme inclusiv din punct de vedere spiritual”.

Unele tratate străvechi ale sistemului Hatha Yoga menționează că există deja 8.400.000 de ASANA-e (posturi trupești) ce sunt disponibile pentru transformarea benefică pe multiple niveluri, care sunt utile inclusiv pentru transformarea psihică și spirituală a feluritelor tipologii umane.

Puțini sunt cei care știu că fiecare postură trupească (ASANA) trezește și dinamizează, într-un mod gradat, anumite disponibilități benefice latente și facilitează apariția anumitor capacități benefice, minunate în universul lăuntric al practicantului, datorită proceselor tainice, uneori complexe, de rezonanță ocultă pe care le declanșează.

Fiecare postură trupească (ASANA) din Hatha Yoga poate fi totodată considerată o atitudine psihosomatică aparte, ce face să se trezească în mod gradat atât unele aptitudini lăuntrice binefăcătoare, cât și anumite predispoziții minunate, care printr-o experimentare atentă se dovedesc a fi cu totul aparte. Chiar foarte puține sunt ființele umane care cunosc aceste taine ale atitudinilor trupești (ASANA-ele) ce se dezvăluie într-un mod gradat, numai prin intermediul unui gram de practică atentă, entuziastă, sistematică şi perseverentă.

Acest webinar oferă o perspectivă complexă a sistemului Tantra Yoga Ezoterică  asupra modului în care atitudinile trupești, în mod adecvat abordate, pot să creeze noi aptitudini în ființa  noastră, astfel încât să putem să fim mereu sănătoși și armonioși pe toate nivelele ființei noastre

Evenimentul este susținut de către dr. Monica Pașcalău, instructoare de Tantra Yoga, acreditată de către „Federația Internațională de Yoga şi Meditație – ATMAN”.

Datele de conectare la acest webinar:

https://us02web.zoom.us/j/85469293662?pwd=OVZGK21waGZjVXZ6dGtMTHkxMEpNdz09

Meeting ID: 854 6929 3662

Passcode: 359650

Vă așteptăm cu drag!

Shares