15 ianuarie 2021
Trezirea sufletului – Fundamentul căii tantrice

SESIUNE PRACTICĂ – VINERI 15 ianuarie, ORA 18:00 – 20:00
Între orele 19:30 – 20:00, sesiune în direct de întrebări și răspunsuri!

Nicăieri nu poate găsi un om un refugiu mai liniștit și mai netulburat decât în sufletul său”.

Marcus Aurelius

Odată ce ți se trezește sufletul, începe căutarea și nu mai poți da înapoi. Din acel moment vei fi cuprins de un dor nestăvilit care nu îți va mai permite să hoinărești prin tărâmurile complacerii și ale împlinirii parțiale. Eternitatea te cheamă la ea. Vei fi nevoit să reziști compromisurilor și fricilor care te împiedică să obții suprema realizare.”

John O’Donohue

Societatea noastră a uitat un aspect pe care Sistemul Tantra Yoga Ezoterică l-a evidențiat încă din timpuri srtăvechi, aspect care este fundamental pentru atât pentru a avea o viață fericită și împlinită, cât și pentru parcurgerea unei căi spirituale autentice: sufletul este cel care ne ajută să vedem adevărul și să înțelegem în profunzime și nu mintea.

Trezirea sufletului corespunde trezirii la o nouă viață, o viață bazată pe iubire, pe adevăr, pe empatie, pe unitate în inimă cu cei din jur. Atunci când suntem centrați în suflet cu adevărat, vocea sufletului ne ajută să luăm deciziile cele mai bune, integrate în armonia universală.

Singura funcţie a minţii este de a diviza la nesfârşit.

Rolul inimii este de a unifica,  aspect de care mintea nu este deloc capabilă.

Mintea nu poate să înţeleagă ceea ce se află dincolo de cuvinte; ea poate să înţeleagă numai ceea ce este corect din punct de vedere lingvistic, ceea ce este corect din punct de vedere logic. Ea nu este preocupată de existenţă, de viaţă, de realitate. Mintea este, ea însăşi, o ficţiune. Poţi trăi şi fără minte. Însă nu poţi trăi fără inimă. Şi cu cât existenţa ta este mai profundă, cu atât este şi inima ta mai implicată.

Tantra ne arată cum să învățăm ca mintea să devină un slujitor al inimii. Raţiunea trebuie să fie întotdeauna în slujba iubirii. Atunci viaţa se poate transforma într-un festival de lumini.

Cea dintâi pace, care este cea mai importantă, este cea care vine în sufletele oamenilor atunci când își conștientizează relația lor cu universul, unicitatea lor întru univers și toate puterile sale, și când își dau seama că în centrul universului locuiește Marele Spirit, și că acest centru este cu adevărat pretutindeni, este înlăuntrul fiecăruia dintre noi.”

Blaise Pascal

Sesiune realizată din Iași cu instructorii de tantra yoga Belinda Mărginean și Costel Procop, instructori acreditați de Federația internațională de yoga și meditație Atman.

Pentru a participa la acest webinar vă rugăm să completați formularul de mai jos și veți primi în email detaliile de conectare.

Vă așteptăm cu drag!

Shares