8 iunie 2021
11.06.2021 – Trezirea sufletului prin practica tantrică

Nicăieri nu poate găsi un om un refugiu mai liniștit și mai netulburat decât în sufletul său”.Marcus Aurelius

Societatea noastră a uitat un aspect pe care Sistemul Tantra Yoga Ezoterică l-a evidențiat încă din timpuri străvechi, aspect care este fundamental pentru atât pentru a avea o viață fericită și împlinită, cât și pentru parcurgerea unei căi spirituale autentice: sufletul este cel care ne ajută să vedem adevărul și să înțelegem în profunzime și nu mintea.

Trezirea sufletului corespunde trezirii la o nouă viață, o viață bazată pe iubire, pe adevăr, pe empatie, pe unitate în inimă cu cei din jur. Atunci când suntem în comuniune cu sufletul nostru, vocea sufletului ne ajută să luăm deciziile cele mai bune, integrate în armonia universală.

Singura funcţie a minţii este de a diviza la nesfârşit.

Rolul inimii este de a unifica,  aspect de care mintea nu este deloc capabilă.

Mintea nu poate să înţeleagă ceea ce se află dincolo de cuvinte; ea poate să înţeleagă numai ceea ce este corect din punct de vedere lingvistic, ceea ce este corect din punct de vedere logic. Ea nu este preocupată de existenţă, de viaţă, de realitate. Mintea este, ea însăşi, o ficţiune.

Poţi trăi şi fără minte. Însă nu poţi trăi fără inimă. Şi cu cât existenţa ta este mai profundă, cu atât este şi inima ta mai implicată.

Tantra ne arată cum să învățăm ca mintea să devină un slujitor al inimii. Raţiunea trebuie să fie întotdeauna în slujba iubirii. Atunci viaţa se poate transforma într-un festival de lumini.

Sesiune realizată de  instructoarea de tantra yoga, Maria Badea, acreditată de Federația internațională de yoga și meditație Atman.

Pentru a participa la acest webinar vă rugăm să vă înregistrați:

Vă așteptăm cu drag!

Shares